Hírek és Programok
Tatán lépett fel Hegedűs Endre
Tatán lépett fel Hegedűs Endre
2021-09-29

Nagy sikerű koncertet adott Tatán Hegedűs Endre Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas zongoraművész a Piarista Rendház kápolnájában szeptember 29-én. Az esten közreműködött Hegedűs Katalin zongoraművész.

Hegedűs Endre a koncert előtt elmondta: - A pandémia miatt egy ideje megszűntek a világjárások, így ebben az időszakban hazai fellépéseik vannak, de nagyon nagy örömmel járják az országot, hiszen a közönség az elszigeteltség után még inkább szeretné átélni a zene hangjai által megteremtett egységet. A zongoraművész kiemelte: - A zene tényleg gyógyít, lelki és testi hatásai is vannak, s ezekre a hatásokra most nagy szükségünk van. „Én a feleségemmel együtt szolgálok egy ügyet, a szépség ügyét, s szeretnénk koncertjeinken felmutatni azt, ami tartós rácsodálkozásra késztet, hiszen a felkészülésben hónapok-évek munkája fekszik” - fogalmazott a Piarista Rendházban Hegedűs Endre.

Az esten különböző korszakok darabjait hallhatta a közönség, többek között barokk műveket, Liszt, Schubert és Bartók darabokat is.