Hírek és Programok
Ég és föld találkozása a Piarista Rendház kápolnájában
Ég és föld találkozása a Piarista Rendház kápolnájában
2021-08-30

A  t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely különleges kiállításának ad otthont a Piarista Rendház kápolnája, ahol szeptember 30-ig láthatják a tárlatot az érdeklődők.

A t’ARS Keresztény Képzőművészeti Műhely a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom képzőművészeti csoportja. Kiállításuk a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszushoz kapcsolódó tematikus tárlat, mely „A Szeretet mély kútja” címet viseli. Augusztus 30-án, a kiállítás megnyitóján a vendégek egy rövid, vezetett képmeditáció részesei voltak Varga László atya, a Váci Székesegyházi Kórusiskola művészeti vezetője, az Országos Magyar Cecília Egyesület központi igazgatója, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus pápai szentmiséjén éneklő 2100 fős összkórus szervezője jóvoltából. A helyszínen Varga László úgy nyilatkozott: - A kiállítás célja az, hogy az ég és a föld találkozzon. A túlvilág és e világ között sokak szerint nincs átjárás, pedig valójában van. Az imádság, az Istennel és egymással való szeretetkapcsolat  valamint mindenféle művészet, mely közvetíti a transzcendenciát, közelebb visz bennünket az éghez, az égieket pedig mihozzánk, így ez a tárlat valóban megerősíti a kapcsolatainkat Istennel és egymással is.

A t’ARS műhely hitvallása szerint a képzőművészetnek közvetítő szerepe van a hit mélyebb megéléséhez, a szakralitáshoz, alkotásaikkal is ezt szeretnék elősegíteni. A tatai kiállítás ingyenesen látogatható hétfőtől-csütörtökig 8:00 és 15:00 óra között, pénteken 8:00 és 13:00 óra között. Csoportos látogatás esetén előzetes időpont egyeztetés szükséges a 06/30 691 0030-as telefonszámon.