Hírek és Programok
Megjelent a Tatai Patrióta közéleti magazin nyári száma
Megjelent a Tatai Patrióta közéleti magazin nyári száma
2021-07-02

A legújabb számban bemutatjuk miképpen ésszerűsödik Tata építési szabályzata, és hogyan tudjuk a város klímastratégiáját élővé, cselekvővé tenni,  beépítve a mindennapokba. Rigó Balázs alpolgármester írásából megtudhatják, miért van szükség a város kulturális koncepciójának felülvizsgálatára, és milyen értékek, irányelvek mentén születik az új terv. Dr. Reisz Kornélia belgyógyász, háziorvos, a Tatai Kistérségi Idősek Otthona Kocsi utcai telephelyének orvosa megosztja velünk az elmúlt hónapok tapasztalatait, azt, hogy miképpen vészelte át az otthon a koronavírus-járványt. A friss számban interjút olvashatnak Kun Anna vívóval, aki évek óta kiemelkedő alakja városunk sportéletének, valamint Madar Gáborral, a TAC új elnökével.

Érdekes írást találnak a nyári Patriótában Flóris Benőről és az Imádkozó Gyuri imádságos füzetéről, a 19. századi malom átalakításokról, a Tájban élő ember túraútvonalról és Zay Sámuelről, Tata első tisztiorvosáról is. Művész-világ című rovatunkban Kövesdi Mónika művészettörténész ezúttal a közelmúltban elhunyt Nagy János szobrászművészre emlékezik, és végül, de nem utolsósorban a magazinban a nemrég nyílt Malom és Kacsa étterem és rendezvényház két háziasszonyával készített interjúnkat is elolvashatják.

A lapot megvásárolhatják a Tatai Rend-ház Kft.- nél (Tata, Tanoda tér 5/A) és a Tatai várban, az előfizetők postaládájukba kapják a magazint.