Hírek és Programok
Munkáltatói fórumot rendeztek a tatai CSAKPontban
Munkáltatói fórumot rendeztek a tatai CSAKPontban
2020-10-15

Október 15-én rendezték „A nők munkaerő-piaci támogatása Tatán” című projekt munkáltatói fórumát a Család és Karrier Pontban a Piarista Rendházban.

A Tatai Közös Önkormányzati Hivatal és konzorciumi partnere, a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete korábban sikerrel pályázott a „Nők a családban és a munkahelyen” elnevezésű, EFOP-1.2.9-17 sz. pályázati felhívásra. A projekt eredményeként városunkban létrejött a Család és Karrier Pont. A CSAKPont működésének célja, hogy a térségben élő nők családi, társadalmi és munkaerő-piaci szerepeinek összeegyeztetését elősegítse, a nők foglalkoztathatóságát, atipikus munkavégzését népszerűsítse. Kiemelt feladatuk a munkáltatók megismertetése az atipikus munkavégzési formákkal, s azok elterjesztésének ösztönzése.

A munkáltatói fórumot Rigó Balázs nyitotta meg. Tata alpolgármestere a helyszínen úgy nyilatkozott: - Jelentős az a munka, amit a CSAKPont 2018 óta városunkban végez egy országos hálózat részeként. Fontos feladat, hogy a nők munkavállalási lehetőségeit megteremtsük és bővítsük, hogy a család és a gyermekvállalás mellett a munkában való kiteljesedésre és a karrierépítésre is lehetőséget adjunk a nőknek, akik nem csupán a családi életben vállalnak részt, hanem a hivatásukban is a lehető legjobb teljesítményt szeretnék nyújtani, összeegyeztetve ezeket a szerepeket. Tatán már számos cég csatlakozott a CSAKPont munkájához. Ezt a kört kell tovább bővíteni minél több vállalkozás bevonásával, hogy itt helyben teremtődjenek meg a lehetőségek, és az atipikus munkavégzési formák is elterjedjenek, hiszen ezek a mostani járványidőszakban nagy hangsúlyt kapnak. Ebben a munkában továbbra is számítunk a Család és Karrier Pont munkatársaira valamint a tatai és a környékbeli cégek együttműködésére – fogalmazott Rigó Balázs.

Az eseményen tájékoztatót hallhattak az érdeklődők a Tatai járás munkaerőpiacáról, valamint előadást a beszállítók felkészítéséről és a digitalizációról a vagyonvédelem területén.