Hírek és Programok
A tatai kisgyermeknevelő képzés egyik hallgatója elnyerte a Soproni Egyetem Qualitas Ösztöndíját
A tatai kisgyermeknevelő képzés egyik hallgatója elnyerte a Soproni Egyetem Qualitas Ösztöndíját
2020-10-08

Szakmai elismerésben részesült a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központban a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara által működtetett Csecsemő és Kisgyermeknevelő Alapszak egyik hallgatója. Molnár Veronika ugyanis elnyerte a Kar Qualitas Szakmai Ösztöndíját.

Molnár Veronika a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar II. éves tatai csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos levelező hallgatója, aki a tatabányai Sárberki Bölcsőde kisgyermeknevelőjeként dolgozik. 10 éve ismerkedett meg a kisgyermeknevelés varázsával, ami már a kezdetekkor magával ragadta. Hivatásával kapcsolatban elmondta: - Törekszem a szakmai fejlődésre, amiben az egyetemi tanulmányaim is nagyrészt segítenek engem. Nagyon fontosnak tartom a mese varázslatos erejét, amit bele lehet csempészni a bölcsődei mindennapokba. A gyermekek számára biztonságot nyújt ebben a rohanó világban, amit, úgy tapasztalom a karantén sem változtatott meg túlságosan. Hiszem, hogy a meséknek gyógyító ereje van. Az anyanyelvi nevelés fontos eszköze mellett lelki feltöltődést is nyújt, pozitívan hat a gyermekek érzelmi,  értelmi és szociális fejlődésre.

Veronikában már korábban megfogalmazódott egy saját készítésű mesekönyv ötlete. Ezért reménykedve adta be a „Lili nyuszi és barátai” című saját meséjét a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Qualitas Szakmai Ösztöndíj pályázatára, aminek a célja olyan hallgatók támogatása, aki tanulmányik mellett a tantervi követelményeken túlmutató művészeti tevékenységet folytatnak. A sikeres pályázat kapcsán Molnár Veronika úgy fogalmazott:

- Nagy öröm ért munkám elismeréseként, amikor megkaptam az értesítést az ösztöndíj elnyeréséről. Köszönöm a díjazást, ami megerősítette a hivatásomba vetett hitemet.

Szívből gratulálunk az ösztöndíjhoz Veronikának, további sok sikert kívánunk a hivatásában!