Hírek és Programok
Megjelent a Tatai Patrióta Közéleti magazin legfrissebb száma
Megjelent a Tatai Patrióta Közéleti magazin legfrissebb száma
2020-07-16

A nyári lapszámban, melynek köszöntőjét Purgel Zoltán alpolgármester írta, beszámolunk arról, milyen intézkedéseket hozott a városvezetés az elmúlt hónapokban, hogy megakadályozza a koronavírus-járvány terjedését, illetve hogyan szervezte meg a karantén idején többek között a segítségnyújtást a rászorulók részére, az iskolai, óvodai közétkeztetést és a hivatali ügyintézést. Szabó Elődné Melinda intézményi lelkész megosztja velünk, miképpen zajlott a digitális hitoktatás és a diákok lelki gondozása a Református Gimnáziumban a karantén alatt. A nyári számban interjút olvashatnak Dr. Kórósi Emőke jegyzővel, aki augusztus közepén távozik tisztségéből, hogy új kihívások elé nézzen, és más szakmai területen is kipróbálja magát. A magazinban megismerkedhetnek a készülő Magyary-terv 3.0 újabb részleteivel, bemutatjuk erdélyi testvértelepülésünket, Szovátát, valamint Tata és Selmecbánya közös múltját és kapcsolatát. Elkalauzoljuk olvasóinkat városunk tanösvényeire, hogy megismerjék, értsék és szeressék őket. A Nemzeti Összetartozás Évének jegyében határon túli testvértelepüléseink prominens személyiségei osztják meg velünk gondolataikat arról, mit jelent magyarnak lenni száz évvel Trianon után. Érdekes írást olvashatnak még a lapban Deésy Alfréd filmrendező és Tata kapcsolatáról, a Tata-tóvárosi Vízisport Egylet múltjáról és jelenéről valamint a készülő új Tata tankönyvről. Művész-világ című rovatunkban Kövesdi Mónika művészettörténész ezúttal Szentessy Lászlót mutatja be az olvasóknak, és végül, de nem utolsósorban megtudhatják Tóth Eszter Annával, az Avalon Park kommunikációs és marketingigazgatójával készült interjúnkból, miképpen járulhat hozzá egy magánbefektető Tata 21. századi turisztikai kínálatához.

Tavaszi számunk, amely a karantén ideje alatt jelent meg, továbbra is megvásárolható. Az ötéves születésnapját ünneplő magazinunkban több interjút is olvashatnak: Tata új alpolgármestereivel, Rigó Balázzsal és Purgel Zoltánnal; Dr. habil Varga Lászlóval, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánjával; Pesti Istvánnal, a Platán Étterem séfjével; valamint Kaszál Józseffel, a Történelmi Vitézi Rend Komárom-Esztergom megyei székkapitányával. A tavaszi számban megismerkedhetnek délvidéki testvérvárosunkkal, Magyarkanizsával, valamint az Esterházy uradalom erdő és vadgazdálkodásával. Bemutatjuk városunk egyik legfiatalabb sportegyesületét, a tatai ugróköteleseket és az Eötvös József Gimnázium volt diákjainak emlékeit összegyűjtő Varázshegy című könyvet. Beszámolunk a készülő Magyary-terv 3.0 részleteiről, valamint a Tatai Református Egyházközség legújabb fejlesztéseiről. Két új rovattal is jelentkezik a lap idén. A teremtett örökség védelmében című rovatunkban a tatai tűzijáték-tilalom jelentőségéről és hatásáról olvashatnak, a cikk szerzője Musicz László, az Által-ér Szövetség szakmai igazgatója. Új, Művész-világ című rovatunkban pedig Lévai Ádám munkásságával és Faun-témájú képeivel ismerkedhetnek meg.

A lapot megvásárolhatják a Tatai Rend-ház Kft.-nél (Tata, Tanoda tér 5/A) és a Tatai várban, az előfizetők postaládájukba kapják a magazint.