Hírek és Programok
Idén is folytatódik az önkormányzat üzleti reggeli sorozata
Idén is folytatódik az önkormányzat üzleti reggeli sorozata
2020-02-27

2020-ban tovább folytatódik az önkormányzat üzleti reggeli sorozata. Az év első találkozóját február 27-én rendezték a Piarista Rendházban.

Tata Város Önkormányzata tavaly tavasszal indította el a „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt munkáltatói fórumsorozatát. A rendezvények célja, hogy térségünk foglalkoztatói számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, és a személyes tapasztalatcserére.

Az üzleti reggeli sorozat újabb találkozóján a meghívottak ezúttal két, a város és a cégek együttműködésével foglalkozó témáról beszélgettek. „Közszolgáltatások fejlesztése a helyi vállalkozások együttműködésével” címmel először Michl József polgármester tartott előadást. A városvezető a helyszínen elmondta: - Számos helyi céggel dolgozik együtt az önkormányzat különböző projektek megvalósításában, vagy más, kisebb feladatok ellátásában, hiszen mindig törekszünk arra, hogy elsősorban a tatai cégek végezhessen munkát a városban. Emellett természetesen az is fontos, hogy az itt lévő vállalkozások társadalmi felelősségvállalása tovább erősödjön kulturális, sport, civil és szociális területen egyaránt. Ez nem csupán pénzügyi támogatásban valósulhat meg, hanem olyan együttműködések során is, amelyekben a cégek megmutathatják magukat, megjelenhetnek ezeken a területeken, s ezzel minél aktívabb részesei lehetnek Tata életének.

A Piarista Rendházban Berczelly Attila a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. vezérigazgatója „A gazdasági szektor és a városmarketing együttműködési lehetőségei a munkaerő-piaci hatások kezelésére” címmel tartott tájékoztatót. A témáról Berczelly Attila úgy nyilatkozott: - A Városkapu Zrt. arra kapott alkalmat, hogy megvizsgálja annak a lehetőségeit, hogyan tud saját erőforrásaival segíteni a gazdasági társaságoknak a munkaerő-piaci problémák megoldásában. Ez egy nagyon összetett téma, hiszen a jelenlegi foglalkoztatási nehézségeknek számos oka van, de biztos vagyok abban, hogy a szolgáltatásaink, a turisztikai és szabadidős attrakcióink segíthetnek olyan közösségek kialakításában, amelyeknek a megtartó ereje sokkal erősebb lesz, mint korábban.

Az év első üzleti reggelijén az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük nyílt közvetlen beszélgetésre és tapasztalatcserére is a várossal illetve a város cégeivel történő együttműködés további erősítésének témájában.