Hírek és Programok
Évzáró üzleti reggelit rendeztek a Piarista Rendházban
Évzáró üzleti reggelit rendeztek a Piarista Rendházban
2019-12-03

December 3-án idei utolsó állomásához érkezett az önkormányzat üzleti reggeli sorozata a Piarista Rendházban. A találkozón ezúttal Michl József polgármester tartott tájékoztatót a meghívottaknak.

Idén tavasszal indult el a „Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt munkáltatói találkozósorozata. Célja, hogy térségünk foglalkoztatói számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, és a személyes tapasztalatcserére.

Az évzáró rendezvényen Michl József tartott tájékoztatót az elmúlt ciklus eredményeiről, és a következő öt év terveiről. A városvezető ezzel kapcsolatban elmondta: - Az önkormányzat hamarosan elindítja a Magyary-terv felülvizsgálatát, ezért a következő hónapok egyik legfontosabb feladata az előttünk álló önkormányzati ciklus feladatainak, fejlesztéseinek részletes  megtervezése lesz. Ebben fontos partnerek a város legnagyobb adófizetői, akik kiemelten járulnak hozzá Tata működtetéséhez. Ennek kapcsán természetes, hogy közösen beszélgetünk a Magyary-terv folytatásáról – nyilatkozta a polgármester, hozzátéve, hogy az önkormányzatoknak hat hónap áll  rendelkezésükre a következő időszakra vonatkozó gazdasági programjaik elkészítésére, ezért különböző közösségeket hívnak meg, amelyekkel egyeztetnek a témáról. A helyben működő cégek számára az egyik legfontosabb feladatot most az adja, hogy Tatán elfogyott a munkaerő, ezért érdemes beszélgetni arról, hogy ebben hogyan tud segítséget nyújtani számukra az önkormányzat. Emellett elkezdődött Tata Helyi Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének felülvizsgálata, az ezzel kapcsolatos javaslatokat is örömmel fogadjuk, de kíváncsiak vagyunk a fejlesztési terveinkkel valamint a meglévő projektjeink befejezésével kapcsolatos véleményekre is – nyilatkozta Michl József.

Az üzleti reggeli sorozat programjában idén a megfelelő munkaerő megtalálása és megtartása, a toborzás, kiválasztás, a munkavállalók motiválása valamint a globális folyamatok és új kihívások adták a főbb témákat. A találkozósorozat 2020-ban is folytatódik majd.