Hírek és Programok
A munkaerő megtartása volt az üzleti reggeli sorozat újabb találkozójának fő témája
A munkaerő megtartása volt az üzleti reggeli sorozat újabb találkozójának fő témája
2019-11-13

November 13-án a Piarista Rendházban folytatódott az önkormányzat idén elindított üzleti reggeli sorozata.

„A Humánszolgáltatások fejlesztése Magyary Zoltán mintajárásában” elnevezésű EFOP-1.5.2-16-2017-00043 azonosítószámú projekt munkáltatói találkozósorozata tavasszal indult azzal a céllal, hogy a térségi foglalkoztatók számára közvetlen találkozókon adjon lehetőséget a KKV szektorban (kis- és középvállalkozások) jelen lévő globális folyamatokra és kihívásokra adandó válaszok eszközrendszerének bővítésére, valamint a személyes tapasztalatcserére.

Michl József polgármester az eseményen elmondta: - a fő cél az volt, hogy az önkormányzat azokkal a cégekkel is találkozhasson, amelyekkel egyébként más ügyek miatt nincs erre lehetősége, illetve, hogy alkalmat teremtsenek a munkaadóknak a különböző szakmai előadásokon való részvételre, ezzel is segítve munkájukat. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a programsorozat tematikáját minden alkalommal érdeklődés kíséri, és sikerül ezáltal egy állandó kapcsolatot is kiépíteni a tatai vállalkozásokkal. Szintén fontos hozadéka az üzleti reggeliknek, hogy a különböző cégek vezetői kötetlen formában jobban megismerhetik egymást, találkozhatnak, megoszthatják saját gyakorlataikat - nyilatkozta a városvezető.

Dr. Deák Róbert a találkozó aktuális témájával kapcsolatban elmondta, előadásának középpontjában az állt, hogyan tudja egy cég motiválni, megtartani a munkavállalóit, s melyek azok a legfontosabb eszközök, melyekkel meg lehet tartani az embereket. Dr. Deák Róbert hozzátette: - A jelenlegi körülmények között a vállalkozások számára a legnagyobb kihívást a megfelelő munkaerő megtalálása jelenti. Ezért nagyon fontos, hogy egy állásinterjún helyesen mérjék fel a jelentkezők képességeit és, hogy a munkavállalónak olyan állást biztosítsanak, amelyben jól érzi magát.

Tata Város Önkormányzatának üzleti reggeli sorozata decemberben folytatódik.