Tatai Rend-ház Kft.
Ismét a tudás szolgálatában a Piarista Rendház
Bemutatkozás

Városunk legfiatalabb cége a Tatai Rend-ház Kft.

Ismét a tudás szolgálatában a volt Piarista Rendház

Tatai Rend-ház Kft.-t 2018. augusztus 15-én alapította Tata Város Önkormányzata azzal a céllal, hogy a volt Piarista Rendházban zajló oktatási, kulturális munkát összefogja és az épületet üzemeltesse. Az évekig magára hagyott háznak 2017 szeptemberben újra kinyíltak kapui, a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ kezdte meg itt működését, amelynek köszönhetően városunk bekapcsolódott a magyar felsőoktatásba. Városunk vezetése mindig is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy segítse a térségben élő fiatalokat, valamint a fejlődni, tanulni vágyókat a diploma megszerzésében, ezért az elmúlt években hat felsőfokú intézménnyel kötött együttműködési megállapodást (Soproni Egyetem, Edutus Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Közszolgálati Egyetem, Pannon Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem). 2016-ban az új felsőoktatási törvény lehetőséget teremtett arra, hogy az önkormányzatok közösségi képzési központokat hozzanak létre, vagyis, hogy akkreditált felsőoktatási intézmény – a közösség igénye alapján – kihelyezett képzést indíthasson a helyi gazdaság működtetéséhez szükséges szakember-utánpótlás biztosítása és a magasan képzett szakemberek helyben tartása céljából. Tata elsők között élt a lehetőséggel.

2017 őszén elindult a Házban a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA képzése, amelynek köszönhetően a bölcsődékben csecsemő és kisgyermeknevelő munkakörben foglalkoztatottak felsőfokú végzettséget szerezhetnek, és csatlakozhatnak a pedagógus életpályamodellhez. Az egyetem és a város közötti megállapodás alapján a képzés szakmai koordinációját a Soproni Egyetem, míg elméleti és gyakorlati helyszínét Tata Város Önkormányzata biztosítja.

2019 őszén négyéves Gyógypedagógiai BA képzéssel bővült a Soproni Egyetem képzési portfóliója Tatán, Tanulásban akadályozottak pedagógiája szakirányon.

A volt Piarista Rendház székhelyül szolgál a Magyary Zoltán Népfőiskolai Társaságnak, a Peron Könnyűzenei Tehetséggondozó és Képző Központnak,Mecénás Közalapítványnak, de itt található az Edutus Egyetem telephelye is.

Sikeres pályázatnak köszönhetően Digitális Jólét Pont áll a hozzánk érkező vendégek rendelkezésére.

Az elmúlt években itt működött a Család és KarrierPONT és a Verbói-Lentulay Alapítvány is.

A 2017-2018. tanévtől kezdve számos felnőttképzésnek, konferenciának, rendezvénynek, projektnek, előadásnak, versenynek, ünnepségnek és kiállításnak biztosít helyszínt a régi, de folyamatosan megújuló épület.

2018 őszétől a Tatai Rend-ház Kft. lapkiadással is foglalkozik, Tata városának közéleti lapjának, a Tatai Patrióta közéleti magazin kiadója.

A város képviselő-testületének 2018. december 20-i döntése alapján az Agostyáni Rendezvényház üzemeltetéséért és fenntartásáért is felel a Kft.

A Tatai Rend-ház Kft. felnőttképzési szervezetként is várja a tanulni vágyókat.

A Tatai Rend-ház Kft. felnőttképzési engedély száma: E/001984/2019. (FIR)

Felnőttképzési tevékenységünk nyilvántartási száma: B/2021/001861

Engedélyezett képzéseink:

A sajátos nevelési igény, beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézség, az eltérő fejlődés sajátosságai a pedagógiai színtereken; E/001984/2019/D001).

            Munkahelyi kommunikáció és tárgyalási készségek fejlesztése angol nyelven;  E/001984/2019/D002 

            Egészségügyi alapismeretek; E/001984/2019/D003

            A sajátos nevelési igény, beilleszkedési, tanulási és magatartási nehézség, az eltérő fejlődés sajátosságai; E/001984/2019/D004

A Tatai Rend-ház Kft. célja, hogy a Rendházat olyan közösségi, oktatási és kulturális központtá alakítsa, amely tiszteli és megbecsüli a múlt értékeit, a ház alapítóinak szellemiségét, ugyanakkor megfelel a jelen kihívásainak és gyarapítja a jövő nemzedékének tudását.